Dajte zbohom dne s týmto mocným prírodným liekom

Dna je druh artritídy, ktorá sa často ignoruje. Pričom tým, ktorí ňou trpia, vie zo života urobiť hotové peklo.

Dochádza k nej vtedy, keď sa v krvi začne zvyšovať koncentrácia kyseliny močovej, pretože ju pečeň nestíha spracovávať a následne obličky vyplavovať von z tela v podobe močoviny.

Nahromadená kyselina sa potom začne usádzať a kryštalizovať v kĺboch. Prvým postihnutým kĺbom zvyčajne býva palec na nohe, no týkať sa môže ktoréhokoľvek kĺbu v tele.

Najčastejšie príznaky dny zahŕňajú: začervenanie okolia kĺbov, neočakávané výskyty prudkej bolesti a citlivosť na chlad alebo teplo.

Dna je chronické ochorenie a zvyčajne sa lieči len symptomaticky, teda potláčaním jej prejavov pomocou užívania liekov proti bolesti.

Avšak väčšina ľudí nechce brať do konca života acylpyrín alebo ibuprofén, pretože tieto lieky majú aj mnohé neželané vedľajšie účinky.

Recept na ochorenie Dna

Dnes sa s vami preto podelíme o jeden veľmi účinný prírodný recept na nápoj proti ochoreniu nazývané dna.

Funguje nielen pri ňom, ale aj pri ostatných typoch artritídnych a reumatických bolestiach kĺbov.

Ingrediencie

Na prípravu tohto nápoja budete potrebovať:

  • 1 ananás
  • 1 pohár čerešňového džúsu (najlepšie čerstvý, ale môže byť aj krabicový, ak taký nezoženiete)
  • med
  • 1 až 2 čajové lyžičky korenia kurkumy
  • 2 až 3 čajové lyžičky sušeného zázvoru alebo 3-4 cm odrezok čerstvého koreňa zázvoru
  • sitko na cedenie
  • sklenenú uzatvárateľnú nádobu
  • kuchynský robot alebo mixér

Príprava

1. Umyte a očistite ananás. Jeho vnútorná stredová časť obsahuje najviac protizápalového enzýmu bromelainu, preto ju nevyhadzujte.

2. Následne pokrájajte ananás na menšie kúsky a vložte ho do kuchynského robota alebo mixéra.

3. Mixujte ho až pokým nezískate jemnú hmotu.

4. Potom do toho pridajte čerešňovú šťavu, zázvor a kurkumu. Všetko znova dobre premixujte.

5. Napokon zmes prelejte do sklenenej nádoby.

Užívanie

Tento prírodný liek užívajte niekoľko krát denne, najlepšie aspoň 15 minút na lačný žalúdok pred jedlom.

Podľa chuti si nápoj môžete dochutiť trochou medu.

Medzitým sklenenú nádobu uskladňujte v chladničke, nie však dlhšie ako 48 hodín, pretože časom sa v ňom znižuje množstvo liečivých enzýmov.




Upozornenie: Tento článok v žiadnom prípade nenahrádza konzultáciu ani vyšetrenie lekárom v zdravotníckom zariadení. Príspevky môžu vyjadrovať názory, ktoré sa nemusia zhodovať s názormi redakcie a stránky prirodnaliecba.sk.

zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *