Náhodný objav onkológov: Čaj z tejto bylinky ničí rakovinu už po 2 dňoch užívania



Nedávno skupina kanadských vedcov zistila, že existuje bylinka, ktorá efektívne ničí rakovinové bunky bez nežiaducich vedľajších účinkov. Efekt pritom nastupuje už do 2 dní od začiatku užívania!

Táto úžasná správa prišla z Univerzity vo Windsore, kde vedci skúmajú účinky rôznych byliniek na rakovinu už od roku 2009.

Čo zistili vedci

Projekt začal, keď jedna onkologička objavila súvislosť medzi koreňom obyčajnej púpavy a nižším rizikom rakoviny. Išlo o Pamelu Ovadje, doktorantku na spomínanej univerzite.

Začalo sa to tým, keď jej kolegovia na onkológii pozorovali dramatické zlepšenie zdravotného stavu u pacientov, ktorí denne pili čaj z púpavového koreňa.

Hneď na to začali vedci skúmať účinky čaju na pacientoch, hoci spočiatku boli pomerne skeptickí.

Púpava predsa rastie skoro všade naokolo. Mysleli si preto, že ak by čaj z jej koreňa mal protirakovinové účinky, ľudia by to boli objavili už dávno.

Ako ďalej uvádza Pamela Ovadje:

„Počas doby, kedy na tomto projekte pracujeme, sme extrakt z púpavového koreňa aplikovali v laboratóriu na rôzne druhy ľudskej rakoviny.

Pozorovali sme účinok na leukémiu (rakovinu krvi), rakovinu hrubého čreva, rakovinu pankreasu či na chronickú meylomonocytickú leukémiu.

Extrakt z púpavového koreňa mal na všetky tieto typy rakovín pomerne silný účinok a to bez toho, aby nejako uškodil zdravým bunkám.“

Ako funguje púpavový koreň

Púpavový koreň (česky pampeliška) účinkuje na rakovinové bunky tým spôsobom, že v nich vyvoláva apoptózu, čiže programovú smrť poškodenej bunky.

Inými slovami, rakovinové bunky spáchajú samovraždu, pričom nedôjde nijakým vedľajším nežiadúcim účinkom na bunky zdravé.

Hoci výskum v tejto oblasti aj naďalej pokračuje, doterajšie výsledky ukazujú veľa potenciálu pri využití koreňa púpavy na liečbu onkologických ochorení.

Recept na čaj z koreňa púpavy

Na prípravu čaju budete potrebovať sušený alebo čerstvý koreň púpavy.

Čerstvý koreň pokrájajte na menšie kúsky. U sušeného to nie je potrebné robiť, keďže je už zvyčajne pred sušením pokrájaný.

Do 2,5 až 3 dcl pohára vložte 2 čajové lyžičky sušeného alebo 4 čajové lyžičky čerstvého koreňa a zalejte ho vriacou vodou.

Pohár prekryte pokrievkou a nechajte lúhovať zhruba 10 až 15 minút. Následne čaj sceďte a môžete ho konzumovať.

Užívajte 1 až 3 takéto poháre čaju denne. Doba užívania nie je stanovená, berte ho podľa potreby až do vyliečenia alebo ústupu ochorenia.




Upozornenie: Tento článok v žiadnom prípade nenahrádza konzultáciu ani vyšetrenie lekárom v zdravotníckom zariadení. Príspevky môžu vyjadrovať názory, ktoré sa nemusia zhodovať s názormi redakcie a stránky prirodnaliecba.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *